Alcoholtester Frankrijk

Waarom heb ik een alcoholtester nodig?

Wilt u er zeker van zijn dat u veilig de weg op mag in Frankrijk? Dan is een alcoholtester een must have voor je autovakantie. Om het aantal verkeersongevallen terug te dringen, raadt de Franse overheid reizigers aan om alcoholtesters mee te nemen. De testers van Alcoline zijn betrouwbaar en veilig voor eigen gebruik. Hieronder leest u hoe u deze precies gebruikt.

De alcoholtester van Alcoline: betrouwbaar en snel

De alcoholtesters van Alcoline bevatten het keurmerk NF waardoor u er zeker van kan zijn dat de testen betrouwbaar zijn. In Frankrijk raadt de overheid deze testers sterk aan om het aantal verkeersongevallen terug te dringen.

Hoe werkt de blaastest van Alcoline?

Haal het testbuisje uit de ballon en klik de uiteinden naar elkaar toe. Blaas gelijkmatig in het buisje. Nadat u bent uitgeblazen, plaatst u het testbuisje in het blauwe uiteinde van de ballon. Vervolgens drukt u de ingeblazen lucht volledig uit de ballon. Houd het testbuisje minimaal een minuut in uw hand. Bekijk de uitslag. Blijven de kristallen wit? Dan mag u de weg op. Kleuren de kristallen rood? Dat betekent dat er meer dan 0,5 promille alcohol in uw bloed zit.

Hoeveel glazen alcohol mag je drinken in Frankrijk?

De maximale toegestane hoeveelheid alcohol voor bestuurders is 0,5 promille. Dat komt neer op ongeveer twee glazen alcohol. Voor beginnende bestuurders gelden strengere regels. Een beroepschauffeur mag slechts 0,2 promille alcohol in het bloed hebben. In Frankrijk gelden fikse boetes op het rijden onder invloed.

Welke voorwerpen moet u verplicht in uw auto hebben in Frankrijk?

Er zijn een aantal voorwerpen die u verplicht mee moet nemen op uw reis naar Frankrijk. Dit zijn:

  • De gevarendriehoek. Plaats deze bij een ongeval of pech onderweg op een veilige plek waar deze geen risico oplevert voor andere weggebruikers.
  • Veiligheidsvest. Bewaar deze op een plek in de auto waar u gemakkelijk bij kunt, dus niet in de kofferbak. Reist u met meerdere inzittenden? Dan is het aan te raden om meerdere veiligheidsvesten mee te nemen. Het vest moet voldoen aan de Europese norm: EN 20471:2013. Dit betekent dat deze fluorescerend oranje, rood of geel moet zijn en retro-reflecterende strepen moet bevatten.
Categorie:

7,95