Vignet Zwitserland

Waarom heb ik een vignet Zwitserland nodig?

Reist u binnenkort met de auto of motor naar Zwitserland? Dan heeft u een vignet nodig. Een autobahnvignet is sinds 1985 in Zwitserland verplicht voor alle voertuigen tot 3500 kg. Dit geldt ook voor aanhangwagens, zoals caravans. Gaat u met de caravan op pad? Dan moet u hiervoor een extra vignet kopen. Plakt er géén tolvignet aan de binnenkant van uw voorruit? Dan riskeer je een boete van € 200.

Voorkom deze boete en vraag snel en veilig een vignet Zwitserland aan.

Het Zwitserse Autobahnvignet is 14 maanden geldig. De geldigheid start op 1 december van het voorafgaande jaar en eindigt op 31 januari van het daaropvolgende jaar.

Het vignet Zwitserland 2024 is geldig van 1 december 2023 t/m 31 januari 2025 en verkrijgbaar tot 30 november 2024. Vanaf 1 december 2024 schaft u het vignet Zwitserland 2025 aan, die dan geldig is tot 31 januari 2026.

Waar plak ik het vignet Zwitserland?

Het vignet moet goed zichtbaar zijn. Daarom gelden er speciale plakregels voor. Lees ze hieronder:

  • Verwijder allereerst alle voorgaande verlopen vignetten. Bestel snel onze vignetkrabber om het vignet eenvoudig te verwijderen.
  • Aan de binnenkant van het vignet vindt u een plakstrip. Let op: het gebruik van plakband is niet toegestaan. Bekijk uw voorruit en plak het vignet aan de binnenkant van de voorruit, linksboven of linksonder. U mag de sticker ook in het midden aan de binnenzijde van de voorruit plakken.
  • Heeft u een motor? Bevestig het vignet dan op de kuip, tank of het windscherm.
  • Heeft u een aanhanger met alleen een zijruit? Bevestig de sticker dan aan de linkerkant van de binnenzijde van de ruit.
  • Bevestig de sticker bij een aanhanger zonder ruiten op een plaats aan de linkerzijde waar deze niet goed zichtbaar is om diefstal te voorkomen.
  • Vignetten die beschadigd zijn, worden ongeldig verklaard.

Hoe lang is het vignet Zwitserland geldig?

U kunt 14 maanden met een vignet onbeperkt rondrijden in Zwitserland. Deze geldigheid loopt van 1 december tot en met 31 januari van het volgende jaar. Gaat u op zomervakantie en bestelt u in mei een vignet, dan is deze tot en met 31 januari het volgende jaar geldig. Heeft u eerder een tolvignet gekocht? Dan is het belangrijk om het verlopen vignet te verwijderen. Vanaf 2023 schaft u een elektronisch vignet aan.

Categorie:

49,95